VHP heeft grootse plannen voor Albina

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

20 Mei 2019 00:52

Voor mij lezen
loadingfoto
previous De VHP heeft zondag in Marowijne het districtscampagneteam Albina geïnstalleerd. De grensstad moet weer gaan floreren, werd benadrukt. next


De VHP heeft grootse plannen voor Albina ontvouwd zondag tijdens de installatie van het districtscampagneteam Albina en omgeving, onder leiding van Patrick van Genderen. VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft ingespeeld op de behoefte aan een multifunctionele sportaccommodatie in Albina. Hij kondigde aan dat het projectdossier reeds af is. Tijdens de vergadering is het belang van de grensstad met Frans-Guyana benadrukt. De euro's moeten in Albina worden besteed, stelde ondervoorzitter Asiskumar Gajadien. 

Albina moet zodanig ontwikkeld worden, dat de Fransen niet naar Paramaribo hoeven om hun inkopen te doen. "Wij willen ervoor zorgen dat de Fransen in Albina alles vinden wat zij in Paramaribo komen zoeken. A euro no mag pasa Albina. Albina musu tron wan foto sa musu man draai moro St. Laurent," voerde Gajadien aan. De economie in Albina moet genieten van de instroom van de vele euro's die het land binnenkomen uit Frans-Guyana.

Van Genderen zei dat hij er vertrouwen in heeft dat alleen Santokhi samen met de Fransen kan helpen te verwezenlijken dat Albina weer tot bloei komt. Dit zal een enorm spin-off effect hebben voor Albina. Criminaliteit zal drastisch dalen. Werkgelegenheid zal toenemen, volgens Van Genderen. Albina zal schoon zijn en het toerisme zal bloeien. Er moet ook een middelbare school komen in Albina en de economie moet weer aantrekken. 

De trekkers van het districtscampagneteam zijn onder andere: Romeo Pierre, Roy Deel, Toekoe Wijnberg, Antonius Tjon A Tjoen en Dada Armando. Alle dorpen langs de Marowijne rivier tot aan Galibi, behoren tot het werkterrein van dit team. In dit district dat twee bestuursressorten telt, heeft de VHP voor Moengo en omgeving een campagneteam geïnstalleerd. 

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel