Discussie over Wet rij- en voertuigenbelasting afgedane zaak voor president Bouterse

President Bouterse tijdens de persconferentie. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Mei 2019 00:15

Voor mij lezen

De regering is niet van plan om de Wet rij- en voertuigenbelasting in te trekken. Dit zei president Desi Bouterse afgelopen donderdag tijdens een persconferentie. Indien De Nationale Assemblee behoefte heeft om een aanpassing door te voeren dan is het des parlement, liet Bouterse doorschemeren. Voor het staatshoofd is dit een gepasseerd station en een afgedane zaak.

Zijns inziens is er geen valide reden om deze wet in te trekken. Een aanpassing zou volgens hem eventueel kunnen. Indien het parlement behoefte daartoe heeft, zal het dan een initiatiefwet moeten indienen.

Het staatshoofd spreekt zijn afkeuring uit wanneer anderen zaken anders proberen over te brengen. Als verantwoordelijke burgers zouden we de gemeenschap juist erop moeten wijzen dat zij belasting moet betalen. Er zijn allerlei manieren om die te betalen zoals het treffen van een betalingsregeling. Of het nou de wegen zijn of de overvolle sloten, deze zaken moeten gerehabiliteerd en opgehaald worden. Het geld is nodig om deze werkzaamheden uit te voeren, aldus het staatshoofd.

De Wet rij- en voertuigenbelasting werd vorig jaar in augustus aangenomen in het parlement en zou per 1 januari 2019 geïmplementeerd worden. Nadat de vastgestelde datum niet haalbaar was, had de regering de implementatie met drie maanden verschoven. Tot nog toe is het voor velen niet duidelijk wat het zal worden. Ook is er nog geen duidelijkheid over de maatregelen die getroffen worden bij het niet naleven van de wet.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel