Waterberg vraagt aandacht voor problemen bij BOG en lot medewerkers zorghotel

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Parlementariƫr Celsius Waterberg die heeft bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling aandacht gevraagd van minister Antoine Elias van Volksgezondheid voor de problemen die zich voordoen bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Het DNA-lid zei berichten te hebben ontvangen vanuit het BOG dat het technisch personeel aan het wegtrekken is.

Waterberg heeft ook opheldering gevraagd van de minister over de rechtspositie van het personeel van het toenmalige RCR Zorghotel en het Bureau Dak- en Thuislozen die door de overheid zijn overgekocht. Mensen kunnen aan het eind van de maand niet rekenen op hun salarissen omdat men niet weet wie hen moet uitbetalen. Naar zeggen van Waterberg maken deze mensen zich zorgen over hun positie omdat dat stukje niet duidelijk is.

Elias zei niet op de hoogte te zijn van het wegtrekken van het technisch personeel van het BOG. Wat hij wel weet is dat enkele medisch analisten ontslag hebben genomen om elders hun krachten te gaan geven. In zeker drie gevallen heeft het ministerie al voor een oplossing gezorgd voor de medisch analisten van het laboratorium. Dat artsen wegtrekken zal naar zeggen van de volksgezondheidminister liggen aan het beloningssysteem.

Indien er nog andere zijn die vertrekken zal het ministerie zeker voor een aanvulling zorgen, garandeert minister Elias. Over de positie van het personeel van het zorghotel hield de minister het parlement voor dat de overheid alleen het pand heeft gekocht en het personeel niet heeft overgenomen. Desondanks heeft het Academisch Ziekenhuis Paramaribo enkele van de mensen in dienst genomen.

Verder is de regering er nog niet over uit hoe de rest van het personeel dat nu tussen wal en schip raakt, gefaciliteerd kan worden. Hij gaf de garantie dat de mensen niet brodeloos gelaten zullen worden. Over het lot van de medewerkers van het Bureau Dak- en Thuislozen heeft de minister geen uitspraken gedaan.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-11)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait