Kathedrale Basiliek brengt lijdensverhaal op kinderlijke manier

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 April 2019 17:18

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Faya lobi worden aan de voeten van het liggend kruis gestrooid. Aan het kruis ligt een beeld van Jezus. Een voor één kinderen een handvol bloemen uit de mand met faya lobi. Terwijl kinderen dit doen wordt er ‘Laat de kinderen tot mij komen’ gezongen. In de St. Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek is speciaal op Goede Vrijdag een Kinderviering georganiseerd.

Op Goede Vrijdag, de laatste vrijdag vóór Pasen, herdenken christenen over de hele wereld de kruisdood van Jezus Christus. Voorafgaand de bloemenhulde bij het kruis, hebben misdienaars (kinderen en jongeren) van de basiliek het lijden  en sterven verhaal van Jezus in een toneelstuk voor de jongeren uitgebeeld. Op een kinderlijke manier is het lijdensverhaal aan de kinderen verteld.  

De korte dienst werd geleid door plebaan Esteban Kross. De zaal is voor de helft gevuld. "Het is fijn om te zien dat er nog jongeren zijn en ook ouders die hun kinderen stimuleren om naar de kerk te gaan, ondanks de zoveel afleidingen als video en computergames", zegt jongerenbegeleider Eugenie Haynes.  

Voor de volwassenen wordt op Goede Vrijdag het lijdensverhaal uitgebreid verteld, waar er ook gezongen en gebeden wordt. Omdat de dienst voor volwassenen heel lang kan duren en voor kinderen niet houdbaar om zo lang te zitten, heeft  het bisdom gemeend om een compacte dienst voor jongeren samen te stellen.

Dit jaar wordt het voor de derde keer georganiseerd. Vorig jaar werden de veertien staties aan de muur van de basiliek, waar het lijden en sterven verhaal van Jezus is uitgebeeld, stap voor stap, afgelopen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel