Inter Moengotapoe bekert verder na winst op Sea Boys

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 April 2019 07:07

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Inter Moengotapoe zit in de kwartfinale van de bekercompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Donderdagavond werd Sea Boys in het Franklin Essed Stadion met 1-0 verslagen.

In de spannende wedstrijd deed de bekerkampioen van Lelydorp niet onder voor de Moengonese tegenstander, die uitkomt in de eerste divisie van de SVB. Met meer tact en koelbloedigheid had Sea Boys bij het ingaan van de rust zelfs een voorsprong kunnen nemen, maar de stand bleef 0-0.

Inter Moengotapoe tapte in de tweede helft uit een andere vaatje en speelde meer samen, waardoor de aanvallen beter werden opgezet. Echter, doelpunten bleven uit. De deklat bracht tot twee keer toe redding voor Sea Boys, terwijl Inter Moengotapoe in de 65ste minuut zelfs een penalty miste. Miguel Darson trapte de bal over het doel.

Tien minuten later maakte de ingevallen Miguel Molle de verlossende treffer voor Inter. Hij nam de bal mee, sprintte drie mannen voorbij en rondde af met een schuiver: 1-0. Romeo Kastiel, die de penalty had versierd, kreeg in blessuretijd de rode kaart van arbiter Deborah Zebeda wegens gemeen spel.

Cleon Welzijn, assistent-trainer van Sea Boys, zag niet zoveel verschil tussen zijn team en de eerstedivisionist. Volgens hem hebben zijn spelers zich aan de afspraak gehouden om de ruimte klein te houden. Jozef Joekoe, coach van Inter Moengotapoe, vond dat zijn ploeg de wedstrijd moeilijk voor zichzelf heeft gemaakt door de kansen onbenut te laten.

WBC maakte in de eerste partij korte metten met Tahiti, bekerkampioen van Brokopondo. De eindstand werd 6-0.