Kampioenen Trinidad en Dominicaanse Republiek uitgesloten

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

14 April 2019 08:32

Voor mij lezen
De Concacaf heeft de voetbalkampioenen van Trinidad & Tobago en de Dominicaanse Republiek uitgesloten voor deelname aan de Concacaf Caribbean Club Championships (CCCC) 2019. De zogeheten tier-2 landen met profclubs mogen aan dit toernooi deelnemen. Het gaat om Haïti, Jamaica, Trinidad & Tobago en de Dominicaanse Republiek. Dit betekent dat slechts de kampioenen en semikampioenen van Haïti en van Jamaica zullen strijden voor het kampioenschap in de regio.

De twee teams uit de Dominicaanse Republiek, Cibao en Atlético de San Francisco zijn uitgesloten van deelname in de Concacaf Caribbean Club Championship 2019. Het blijkt dat de verenigingen zich niet op tijd hebben geregistreerd. Uit Trinidad & Tobago zijn dat kampioen North East Stars en semikampioen W Connection, en de meest succesvolle club met 3 CCCC kampioenschappen, die niet mochten deelnemen aan het aan de CCCC. Trinidad & Tobago heeft zich namelijk niet kunnen houden aan clublicentie voorwaarden en is dus ook uitgesloten.

Een ingewijde bij Concacaf geeft desgevraagd aan dat de continentale voetbalorganisatie de landen resoluut hebben afgestraft. Het gaat om professionals en verwacht wordt dat er een bepaalde discipline aan de dag wordt gelegd, zegt de afgevaardigde van de Concacaf. Het streven van de Concacaf is volgens hem om al de landen, waaronder ook Suriname, op professioneel niveau te krijgen en dat de clubs ook aan strengere voorwaarden moeten voldoen. In de regio zal er volgens hem op landen- én clubniveau binnen afzienbare tijd geen sprake meer zijn van amateurvoetbal op het hoogste niveau.

De ploegen die nu zullen strijden om het kampioenschap in het Caribisch gebied zijn Capoise, de kampioen, en Don Bosco, de semikampioen, uit Haïti en FC Portmore United, de kampioen, en FC Waterhouse, de semi-kampioen uit Jamaica. De Surinaamse international Donnegy Fer staat in dienst van de Jamaicaanse kampioen Portmore. De wedstrijden zijn gepland voor begin mei in Jamaica. De kampioen plaatst zich rechtstreeks voor het Concacaf Champions league, de nummer 2 en 3 spelen in de Concacaf League terwijl de nummer 4 in de play-off terechtkomt met de kampioen van de Concacaf Caribbean Club Shield. De Surinaamse kampioen Robinhood heeft zich geplaatst voor de finale van de CCCS en komt maandag uit tegen club Franciscain uit Martinique.

Ala- D Media
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel