Diensten Surinamers in diaspora afhandelen op één plek

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

9 April 2019 07:27

Voor mij lezen
Aanvragen van paspoorten, akten en verklaringen voor Surinamers in diaspora moeten efficiënter worden afgehandeld met de One Stop Window. Hier wordt de samenwerking tussen het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en de Consulaire afdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) verbeterd. De One Stop Window is maandag gelanceerd.

Minister Mike Noersalim van Biza zegt dat voordat de One Stop Window een feit werd een heel proces eraan vooraf is gegaan. Het gaat om het tevreden stellen van de klant. “Laten wij steeds voorop houden dat wij niet 80%, niet 90%, niet 95% maar 100% klanttevredenheid kunnen hebben, stelt Noersalim. Het idee voor het openen van de One Stop Window leefde sinds 2018. Minister Yldiz Beighle van Buza ziet dit idee als een weg naar verdere innovatie om te komen tot een effectievere en efficiënte manier van dienstverlening naar onze diaspora.

De One Stop Window is ondergebracht op de afdeling paspoorten op het CBB aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. Herel Bodeutsch, hoofd van de afdeling Paspoorten is de trekker van dit project, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De One Stop Window is voor het publiek op de maandag, woensdag en vrijdag open. Het personeel van Buza zal de werkzaamheden vanuit deze unit verrichten.

“De afstand Buza-Biza wordt hiermede verkleind en het personeel van Buza zal het proces ter afhandeling van de bovengenoemde documenten makkelijker kunnen monitoren. Ook de wachttijd van de documenten zal aanzienlijk verkort worden”, zegt Bodeutsch.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel