Drinkwater voor 320 gezinnen rechteroever Commewijne

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

8 April 2019 22:06

Voor mij lezen
Bewoners aan de rechteroever van de Commewijnerivier hebben een honderdtal jugs met elk 20 liter water geleverd. Hiermee werd zaterdag een aanvang gemaakt te plantage Johan & Margaretha. In de loop van deze week worden de overige gebieden voorzien van drinkwater. In totaal krijgen 320 huishoudens water.

Een team van het districtscommissariaat Commewijne, de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zijn bezig met de watervoorziening. Het gaat verder om de gebieden Pomona, Rust en Werk en Kroonenburg. De situatie in deze gebieden werd nijpend vanwege de aanhoudende droogte. Districtscommissaris (dc) Adjaikoemar Kali van Commewijne, laat tegenover het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat zolang er nog geen structurele oplossing is, de overheid de bewoners van water zal voorzien.

De dc geeft aan dat er samen met de SWM druk gewerkt wordt aan de verbetering van de watervoorziening in het district. Kali is de waterleidingmaatschappij ontzettend dankbaar. Na een telefoontje met de directeur Marlon Oosterling is er binnen 24 uur voor gezorgd dat de bewoners als tussentijdse oplossing water aangeleverd krijgen. De dc is ook blij met de inspanningen van het NCCR en het plaatselijke bedrijfsleven.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel