Gezondheidszorg voor Albina en omgeving

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

8 April 2019 12:15

Voor mij lezen
Inwoners van Albina en de omliggende gemeenschappen kunnen zich opgeven voor reguliere medische onderzoeken en consulten. Ook voor tandextracties, recepten, bloeddrukcontrole en kindergezondheidzorg zullen gratis worden verstrekt aan deze groep Surinamers. Het Medisch team van het Nationaal Leger en de regionale gezondheidsdiensten krijgen daarbij hulp van de Amerikaanse ambassade en de leden van de National Guard South Dakota National Guard.

Alle medische en tandheelkundige diensten worden gratis verstrekt gedurende de drie dagen dat deze zorg beschikbaar is. De diensten worden verstrekt van 10 tot en met 12 april. De medische kliniek wordt gehouden in het Marwina-ziekenhuis in Albina. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zullen elementaire medische en tandheelkundige diensten verlenen, evenals apotheekdiensten aan omwonenden.

De Amerikaanse ambassade wijst belanghebbenden er op dat er dagelijks maximaal 50 personen zullen worden geholpen voor tandheelkundige zorg. De personen die gebruik willen maken van de tandheelkundige diensten kunnen zich tot vandaag registreren bij het districtscommissariaat van Marowijne.

Voor de bezoekers van de diensten is er parkeermogelijkheid bij het Marwina-ziekenhuis. Tenten, zitplaatsen en twee voedselverkopers bevinden zich op het terrein. De Amerikaanse ambassade nodigt het publiek uit om gebruik te maken van deze diensten.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel