Washington schroeft sancties Venezuela verder aan

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

6 April 2019 08:53

Voor mij lezen
De Verenigde Staten (VS) heeft vrijdag de olietransporten vanuit Venezuela naar Cuba belast. Het zijn de jongste sancties om de regering van president Nicolas Maduro onder druk te zetten, met als doel een cruciale toevoer van ruwe olie naar Cuba te smoren.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft sancties opgelegd aan 34 schepen die eigendom zijn van of worden geëxploiteerd door het Venezolaanse staatsoliebedrijf Petróleos de Venezuela, S.A of PDVSA. En ook op twee bedrijven en een schip dat in februari en maart olie naar Cuba hebben gebracht.

"Het ministerie onderneemt actie tegen schepen en entiteiten die olie vervoeren, en een reddingslijn bieden om het onwettige Maduro-regime overeind te houden", zei de Amerikaanse minister van Financiën, Steve Mnuchin, in een verklaring.

"Cuba blijft profiteren van en steunt het onwettige Maduro-regime door olie-onder-repressieplannen, terwijl ze proberen Maduro aan de macht te houden."

De laatste ronde van Amerikaanse sancties, eerder aangekondigd door vicepresident Mike Pence in een toespraak in Houston, heeft tot doel de Maduro-regering verder te ondermijnen, nadat de VS en de meeste westerse landen oppositieleider Juan Guaido als de rechtmatige president van Venezuela hebben erkend.

Met de Venezolaanse grondwet in de hand riep Guaido zich in januari uit tot een interim-president. Hij stelt dat de herverkiezing van Maduro in 2018 onwettig was.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel