Samsoedien: Ik heb aandelen overgedragen van NV

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

6 April 2019 00:51

Voor mij lezen
Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zegt op beschuldigingen over het uitbrengen van een advies aan een NV waar zij mede-eigenaar van was, dat er niks aan de hand is. De wet stelt dat de districtscommissaris (dc) advies moet geven. Het gaat om een NV waarin ook haar zoon mede-eigenaar is. Een uittreksel uit het handelsregister werd overgelegd door Marinus Bee (ABOP), terwijl collega Mahinder Jogi (VHP) deze kwestie had aangekaart.

Samsoedien heeft positief advies gegeven als toenmalige dc van Wanica voor toewijzing van een terrein van 35 ha in Wanica aan Surigo Farm NV in 2015. De minister heeft tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee vrijdag meegedeeld dat zij mede aandeelhouder was van de NV. Zij had gedacht na haar pensionering, zich bezig te houden met landbouw en veeteelt. Toen er een beroep op haar werd gedaan door president Desi Bouterse om minister te worden, heeft zij de aandelen overgedragen aan de overige eigenaars van de NV.

Jogi had eerder ook aangekaart dat Samsoedien als dc van Saramacca een negatief advies had uitgebracht over een terrein dat was aangevraagd door gemeente Dian in oktober 2011. Een week later heeft zij het terrein zelf aangevraagd en positief advies uitgebracht als dc. Benadrukt werd door Jogi dat het hier om belangenverstrengeling gaat in beide gevallen.

Bee merkte op dat het gaat om conflict of interest. Wat Raymond Sapoen en Assembleevoorzitter Jennifer Simons betreft, kan RGB opgedoekt worden. Sinds het ontstaan van dit ministerie, uit politieke motieven, zijn er volgens hen alleen maar problemen. Minister Samsoedien heeft meegedeeld dat ze De Nationale Assemblee de stukken over de terreinen zal doen toekomen. Bee vroeg de minister vrijdag om niet verder in te gaan op het onderwerp. Hij vroeg de minister de ruimte te geven om alles op een rijtje te zetten. Deze mening werd ook gedeeld door Rachied Doekhie. De minister zal de stukken opsturen en op een ander moment ingaan op deze kwestie.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel