Politieman gevonnist tot drie jaar cel

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

4 April 2019 22:58

Voor mij lezen
Kenneth R., politieman, is op de rechtszitting donderdag tot een celstraf van drie jaar gevonnist. Kantonrechter Siegline Wijnhard achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en legde de man de straf conform de eis van het Openbaar Ministerie op. De politieman heeft zich schuldig gemaakt aan verduistering, valsheid in geschrifte, oplichting, poging tot oplichting en flessentrekkerij. Hij had veertien aangiftes binnen acht weken tegen zich lopen.

Kenneth R. werd op 6 juli van het afgelopen jaar aangehouden en ingesloten. Volgens verklaringen van benadeelden had deze verdachte een Facebookpagina waarop hij zijn diensten aanbood als meubelmaker en autohandelaar. Hij kocht wagens bij de verschillende handelaren, maar deed niet de volledige betaling ervan. Ook verkocht hij deze voertuigen die nog niet volledig afgekocht waren, door aan derden. De auto's kon hij doorverkopen door het nummerbewijs te vervalsen.

De raadslieden Arjen Ramlakhan en Benito Pick hadden aangevoerd dat hun cliënt wanprestatie verweten kon worden. De meeste voertuigen zijn reeds terug bij de benadeelden. De kantonrechter merkte op dat het niet alleen om wanprestatie gaat, maar dat de man strafrechtelijk vervolgd moet worden voor de pleegde feiten. Hij zou orde en recht moeten beschermen en conform de wet- en regelgeving handelen. Kenneth R. heeft echter met zijn handelingen ernstige schade toegebracht aan de benadeelden. De man bleef volhouden dat hij onschuldig is.

Wanita Ramnath
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel