Karta-Bink wil opheldering over subsidie transportsector

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

4 April 2019 06:32

Voor mij lezen
Over de subsidie aan de transportsector heeft Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) tijdens de begrotingsbehandeling verschillende vragen gesteld aan minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Zij wil weten of er ook controle plaatsvindt wanneer er subsidie wordt verstrekt. Volgens haar zijn er zaken die niet correct zijn.

Het Assembleelid uit Commewijne heeft documenten ingekeken van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC). Daar blijkt dat subsidiegelden op een privérekening van de toenmalige voorzitter werden gestort. Seshma Bissesar die de leiding van deze organisatie in december vorig jaar overnam, heeft minister Pengel gevraagd om een onderzoek in te stellen. Bissesar zegt aan Starnieuws dat zij Karta-Bink inzage heeft gegeven in de stukken, omdat zij ook lid is van de vaste commissie van OWT&C.

Op 12 juli 2017 is er tussen de boothouders en de toenmalige minister Jerry Miranda een intentieverklaring getekend. De subsidie zou in augustus worden stopgezet. Het Assembleelid wil weten hoe het met deze intentieverklaring staat, want het is intussen al 2019. "Wordt er geen subsidie meer gegeven, terwijl de olieprijzen zijn gestegen?" vraagt de volksvertegenwoordiger.


Wat het Nationaal Vervoersbedrijf betreft en de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname wil Karta-Bink weten of er werkelijk SRD 7 miljoen aan subsidie is uitbetaald voor twee maanden. Het gaat om 42 busvergunningen. Zij wil weten hoe de calculaties en de controles plaatsvinden. De volksvertegenwoordiger wil ook opheldering erover dat het bestuur van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie SRD 64.000 heeft ontvangen voor onkostenvergoeding. Ook hier is een intentieverklaring over getekend. "Laat de documenten praten," citeert Karta-Bink een artikel op Starnieuws.

Vandaag wordt de begrotingsbehandeling om 11.00 uur hervat.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel