Rechter wil medische toestand van Oedit weten

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

2 April 2019 05:29

Voor mij lezen
Raadsman Irvin Kanhai had het verzoek gericht aan kantonrechter Maureen Dayala om Ramchender (Raj) Oedit die in Nederland aangehouden is, in dat land te horen. In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een vliegtuig. Het toestel was geland op het terrein van Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca. De kantonrechter wil weten wat de medische toestand van Oedit is, aangezien er daarover geen informatie in het dossier is.

De magistraat wil weten waarom Oedit niet kan afreizen naar Suriname. Op de rechtszitting van maandag merkte de kantonrechter dat recente medische informatie over Oedit ontbreekt, waaruit zou moeten blijken dat de man niet in staat is om af te reizen. Ze gaf Kanhai een maand de tijd om deze ontbrekende stukken te overleggen.

Het zullen medische documenten zijn waarin de behandelende specialisten de reden aangeven waarom deze verdachte niet mag afreizen. De kantonrechter vindt deze informatie belangrijk om vervolgens het besluit te kunnen nemen over het verzoek van Kanhai.

De rechter vroeg aan officier van justitie, Shanta Mahadew, om op de eerstvolgende zitting wanneer deze strafzaak op de rol verschijnt, informatie te verschaffen over de stand van zaken over het rechtshulpverzoek. De openbare aanklager gaf door dat er onderzoekshandelingen zijn verricht bij enkele personen. Een aantal handelingen moet nog verricht worden. Op 6 mei zal deze zaak verder behandeld worden.  

Wanita Ramnath
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel