Vicepresident Adhin bij Holi-viering in Saramacca

Vicepresident Ashwin Adhin en zijn echtgenote Gracella Adhin-Mahabier tijdens de Holi-viering in Groningen. Ook aanwezig districtscommissaris Sarwankoemar Ramai van Saramacca en VHP-assembleelid Mahinder Jogi.
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

21 Maart 2019 20:36

Voor mij lezen

Vicepresident Ashwin Adhin heeft woensdag naast andere districten ook het district Saramacca bezocht. Op diverse locaties in alle zes ressorten van het district, hebben holikaverbrandingen plaatsgevonden, maar de vicepresident heeft aan Groningen en Tijgerkreek een bezoek gebracht.

De holikaverbanding te Groningen is georganiseerd door Holi Comité Groningen en die van Tijgerkreek door ondernemer Sanjay Badjalala. Naast de holikaverbranding waren er ook culturele optredens met chawtal muziek georganiseerd.

Holikaverbranding te Tijgerkreek

Op beide locaties is de vicepresident warm ontvangen en werd hem gevraagd om een toespraak te houden in verband met van Holi Phagwa, melden de organisatoren. Beide organisaties organiseren jaarlijks de holikaverbanding, hiernaast organiseren zij ook andere culturele activiteiten zoals Divali-optocht.

Na zijn bezoek aan de holikaverbranding te Tijgerkreek vertrok de vicepresident om naar KD-veld te gaan, waar hij ook uitgenodigd was door die organisatie. Jammer genoeg vond er daar een incident plaats wat zeer afkeurenswaardig is.

“De vp heeft in Saramacca niet eens gelet op aan welke politieke organisaties bepaalde organisaties zijn gelieerd, om te bepalen aan wie hij een bezoek wil brengen. Op deze dagen gaat het om ons cultuur en religie, niet om de politiek,” aldus Sanjay Badjalala. “Jammer genoeg lijkt het erop dat het bepaalde politieke partijen elke kans aangrijpen om politiek mee te spelen, al gaat het ten koste van geldende normen, waarden en culturele activiteiten”.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel