EBGS-school te Godo Olo ingestort; geen persoonlijke ongelukken

EBGS-school te Godo Olo ingestort. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

21 Maart 2019 08:19

Voor mij lezen

De basisschool in het dorp Godo Olo dat aan Stichting Onderwijs EBGS behoort, is maandag ingestort. Het dorp Godo Olo ligt aan de Boven-Tapanahonyrivier. Bewoners van het dorp zijn boos en vragen naar een andere school. Martha Kwassie, een van de dorpelingen, zegt in gesprek met Suriname Herald dat de school al jaren niet meer door de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS) wordt onderhouden, terwijl ze keihard SRD 250 per kind moet betalen voor een schooljaar.

“We hebben de EBGS gebeld en wat zeggen ze aan ons is dat het geld dat we betalen niet genoeg is. Als de EBGS de school niet meer kan onderhouden laten ze het overdragen aan de overheid”, zegt de geïrriteerde bewoner.

Het gebouw verkeert in slechte staat. Foto: Suriname Herald

De dorpelingen geven aan al jaren aan de EBGS te hebben doorgegeven dat de school op een verlaten woning lijkt, maar er wordt niets gedaan. Op de school zitten er bijkans 150 leerlingen. “Alles doen wij zelf. De stoelen en tafels waren kapot. Wij van het dorp hebben zelf geld ingezameld en banken laten maken omdat het om onze kinderen gaat. De EBGS is niet eens gekomen om zich te oriënteren”, aldus de bezorgde bewoner.

De organisatie Peace Corps heeft hulp geboden met het bijdragen aan stoelen en tafels. Houtluizen tasten het gebouw waarin de school gevestigd is aan. “Wanneer de leerkrachten vanuit Paramaribo hier naar toe moeten komen, halen wij geld op en we vragen ons af wat de EBGS met het geld doet dat ze bij ons ophalen”.

De ministers Lilian Ferrier (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) en Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) brachten woensdag een bezoek aan het dorp om na te gaan wat de situatie van de leerlingen is en in welke toestand de school verkeert.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel