‘De duivel was in me’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

21 Maart 2019 04:22

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De duivel heeft het zwaar te verduren. De ‘arme’ entiteit kreeg dinsdag in de rechtszaal een kersverse beschuldiging aangenaaid. Sergio H. en Lucien B. verschenen namelijk voor kantonrechter Duncan Nanhoe vanwege een beroving op 9 december 2018. Ook de winkelier moest getuigen hoe hij benadeeld is door de twee verdachten.

Lucien B. beaamde dat de winkelier goed gezien had dat hij en zijn medeverdachte de handelaar hadden overvallen. Echter, wel met een kanttekening: "Meester ik heb samen met Sergio geroofd. We waren beiden daar, maar ik ga u zeggen. De duivel was in me. Daarom heb ik het gedaan." Officier van justitie Reshma Jhinkoe vorderde een eis van 4 jaar onvoorwaardelijke celstraf voor beide verdachten. De rechter  reageerde kalm op de verklaring van Lucien B. en vroeg hem of hij aan het grappen was. "Is de duivel nu nog in je dan?", vroeg de rechter quasi serieus. De verdachte antwoordde zonder blikken of blozen dat hij mogelijk nog bezeten is en vroeg de rechtsgeleerden hem serieus te nemen.

Sergio H. verklaarde daarentegen dat zijn medeverdachte hem zomaar in problemen wilde zetten. "Ik ken deze man alleen van gezicht. Ik was niet daar. Ik was niet in die winkel op die dag  meester. Dit lijkt mij een opgezette zaak. Zeker heeft iemand hem betaald om dit alles te vertellen, want ik weet niet hoe hij mijn naam in deze zaak kan  noemen. Ik was niet lang geleden op vrije voeten voor een soort gelijk geval. Dan moet ik weer zoiets doen?" Maar de getuige is ervan overtuigd dat de twee mannen  in de beklaagdenbank hem  hebben overvallen. Bij hem bestaat er geen twijfel over of Sergio H. en Lucien B. de personen zijn die hem de schrik van zijn leven hebben gegeven. "Ik zie deze mannen vaker hier in de winkel. Zij zijn het. Lucien B. greep mij vast en Sergio H. hield mij onder schot. Ik trok mijn hand en rende hard weg. Ze hebben toen mijn kassa leeggehaald. Ik heb ze goed gezien. Ze moeten niet jokken."

Sergio H. werd onrustig van de verklaringen van de getuige en zijn medeverdachte. Hij ging in discussie met de officier die hem enkele keren tot orde moest roepen. "Kunt u naar mij luisteren wanneer ik tot u praat, want ik luister wel naar u", sprak de vervolgingsambtenaar geïrriteerd. Ze wilde weten waarom hij zei dat Lucien B. en de winkelier hem zouden bezwaren. Sergio H. verklaarde dat hij geen idee heeft waarom en zei dat hij vermoedelijk niet geliefd is in de omgeving waar de beroving gepleegd is.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel