Onderwijsinspecteurs leggen werk neer

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

21 Maart 2019 00:06

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Bond van Inspecteurs bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C) gaat vrijdag in actie. De actie houdt in dat er tot tien uur wordt gewerkt, waarna de leden in beraad gaan. Directeuren van voj- en glo-scholen worden niet ontvangen en repetitiewerken worden niet in ontvangst genomen voor accordering. Ook worden er geen schoolbezoeken afgelegd.

De inspecteurs eisen aanpassing  van het aantal co-uren en de vervoerstoelage. Afhankelijk van de duur van de actie kunnen de eindexamens op voj- en glo-scholen gevaar lopen. Het gevaar bestaat dat de acties dan kunnen resulteren in een verlate einduitslag, voorspelt bondsvoorzitter Steve Rudge. De vakorganisatie heeft de minister van OW&C Lilian Ferrier en directeur Natasia Bennanon in een brief laten weten dat de actie eraan komt. De bond maakt zich boos dat zaken die zeven maanden terug zijn afgesproken met de departementsleiding niet zijn uitgevoerd.

Tijdens een ledenvergadering is dinsdag unaniem het besluit genomen het werk neer te leggen. "Het nakomen van de afspraken is uitgebleven", zegt Rudge. Hij zegt dat het goed is dat de scholen weten dat de inspecteurs in actie zijn, zodat ze de schoolcijfers niet hoeven te brengen naar de afdeling. "Wij accepteren geen cijfers." Augustus had de bond al gedreigd met acties. Toen de bewindsvrouw een beroep op de inspecteurs deed de acties aan te houden, deden zij dat uit egards voor de minister. Zwart op wit "We dachten dat wij een gentlemansagreement hadden. Zeven maanden verder is er niets concreets voor de inspecteurs gedaan."

De bond is ook niet te spreken over het feit dat een kwart van de inspecteurs een toelage ontvangt voor het inzetten van hun privéauto. "In plaats van dat wij  vervoerstoelage ontvangen, moeten wij juist rij-en voertuigenbelasting betalen. Wij hebben   een overleg   met de minister gehad dat niets voorstelde. Het is de presidentiële commissie die beslist." De bond is dit keer vastberaden en zal niet op het woord van de minister afgaan. "Wij willen zaken eerst zwart op wit hebben".

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel