Karishma trakteert Nickerie op qawwalishow Warshi Brothers

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 Maart 2019 05:15

Voor mij lezen

Qawwali is een muzieksoort die in India wordt geproduceerd. "Dit is een extra activiteit die we in samenwerking met de Indiase ambassade aan de gemeenschap presenteren", zegt Karishma-bestuurslid Djamoenapersad Roepram. De qawwalishow is onderdeel van een programma van uitbundige feestelijkheden rondom Holi Phagwa deze week in Nickerie.

Op woensdagavond vindt de traditionele holikaverbranding plaats op het Volksplein in Nieuw-Nickerie. "Het gaat om één van de grootste holika's in Nickerie." De holika is opgezet door deskundigen uit Saramacca en bedekt met pinabladeren uit dat district. Roepram: "Wij gaan onze holika als laatste in brand steken om de mensen uit de polders de tijd te gunnen om na het verbranden van hun eigen holika, massaal te trekken naar het centrum."

Rondom de holikaverbranding wordt ook gezorgd voor muziek en tal van andere activiteiten. Het strooien van de as gebeurt donderdagochtend, waarna ook een aanvang zal worden gemaakt met de viering van het kleurenfeest. Dit jaar organiseert Karishma voor de zesde keer de holikaverbranding in Nickerie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel