Quota doneert SRD 100.000

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De jaardag van serviceclub Quota International Suriname kreeg dit jaar een speciaal tintje. De organisatie trakteert gewoonlijk op 14 maart, tal van Sociale Instellingen. Op haar 22ste verjaardag is een totale donatie van SRD 100.000 geschonken aan twintig verschillende sociale instellingen.

De club is onderdeel van een internationaal netwerk verspreid over vijf continenten. "Naast onze eigen jaardag, gedenken wij ook het 100-jarig bestaan van de moeder- organisatie, Quota International. Vandaar het mooie bedrag dat wij hebben gedoneerd", vertelt de president van de club, Arianne de Bye.

De gelden die zijn gedoneerd komen voor een groot gedeelte uit de jaarlijks terugkerende fundraisingactiviteit van de club. "De gelden die wij hebben geschonken zijn niet alleen van bedrijven, personen en andere organisaties afkomstig, maar komen ook uit de opbrengst die is opgehaald tijdens de Quota Men Cook Out die jaarlijks meer dan 4.000 bezoekers trekt", vertelt De Bye.

De instellingen zijn bijzonder verheugd met het geld. Zo zal Stichting Wiesje nieuw linnengoed aanschaffen voor hun woonopvang en Stichting Moederhart Nickerie, een organisatie die ondernemerschap en ontwikkeling stimuleert onder de jongeren en vrouwen in de achtergestelde buurten van Nickerie, verder gaan met de renovatie van haar keuken om zo armoede te bestrijden. Ook de Louise Brailleschool, een school voor blinden en slechtziende, mocht een donatie in ontvangst nemen.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait