Haverkamp klaar met bond bij SVZ

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Roy Haverkamp geeft er als voorzitter van de Bond Personeel St. Vincentius Ziekenhuis (BPSVZ) de brui aan. Moe van het feit dat terwijl hij in onderhandeling is met de directie, de leden er toch voor hebben gekozen in actie te gaan. “Dat gebeurt niet zomaar. De leden worden binnen het bedrijf aangezet of van buiten”, weet de bondsman.

Formeel moet Haverkamp zijn besluit nog aan het bestuur en de ledenvergadering meedelen. Hij heeft het bestuur donderdag informeel in kennis gesteld van zijn voornemen. "Als ik een besluit neem, dan is er geen weg terug", zegt de bondsman vastberaden. "Ik wil niet verder. Ik heb het veel te druk met andere dingen. Deze bond vraagt veel meer tijd van mij. Er rust nu een bepaalde druk op me. Waar ik een uur bezig zou kunnen zijn, raak ik nu vier uren kwijt aan de BPSVZ."

Op de vraag of hij dit besluit heeft genomen omdat de leden hem niet langer lusten, zegt hij: "Dat hebben zij nooit kenbaar gemaakt. Als voorzitter probeer je zoveel mogelijk de beste te zijn. In de vakbeweging is ons doel niet om geliefd te zijn. Zolang het goed gaat is alles oké, maar als het even niet gaat dan ben je als voorzitter niet goed."De bondsman benadrukt dat zijn stap terug met persoonlijke reden te maken heeft. "Ik wil meer tijd in mijn gezin stoppen." Hij geeft aan dat hij het vakbondsgebeuren allang wilde afbouwen, maar toen werd er een beroep op hem gedaan om het te helpen trekken.

Haverkamp blijft voorzitter van de andere bonden, omdat die vakorganisaties met een bepaalde regelmaat zaken afhandelen. "Ik kan niet om één organisatie doodvermoeid raken. Ik word niet jonger. De jaren tellen. Ik vind dat ik veel tijd stop in deze bond en mijn gezin verwaarloos."

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait