Boerenorganisatie wil bemiddeling president

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

NIEUW-NICKERIE - De Surinaamse Padieboerenassociatie (SPBA) heeft woensdag besloten de president te vragen om te bemiddelen zodat er een oplossing kan worden gevonden voor de slepende problemen in de sector. Rijstboeren zijn opgeroepen om vrijdagochtend aanwezig te zijn bij het districtscommissariaat voor de overhandiging van het schriftelijke verzoek aan de president via districtscommissaris Nisha Kurban- Baboe.

Ravin Bhagalie, rijstboer in de Groot Henarpolder, belooft dat de boeren aanwezig zullen zijn. "Wij ondersteunen de SPBA en gaan massaal verschijnen. We weten onder welke moeilijke omstandigheden wij produceren. We komen niet uit met de prijs die wordt geboden ... men moet nu gaan beseffen dat de sector aan het doodbloeden is, want de boer zal niet in staat zijn om weer in te zaaien", schetst hij de sombere situatie.

Eén van de zaken die de boeren dwars zit is dat ze per baal padie van 79 kilo SRD 85 of SRD 87,50 uitbetaald krijgen, terwijl de kostprijs SRD 133,98 is. SPBA-voorzitter Harinandan Oemraw zal de president daarom vragen dat de Staat de boeren compenseert voor het verlies, zodat ze weer kunnen inzaaien.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait