Maradonna ontmaskerd tijdens getuigenverhoor

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Maradonna W. wilde kantonrechter Danielle Karamatali maandag ervan overtuigen dat hij onterecht achter de tralies zit. Echter, werd hij na verhoor van zijn medeverdachten Stefan V., Clifton N., Cedrick L., Frederick R en Guilermo J. ontmaskerd. De beklaagde werd uitgemaakt als het brein achter de diefstal.

De magistraat wees het verzoek van advocaat Arian Ramlakhan af om de hechtenis van Stefan V., Clifton N. en Guilermo J. voorlopig op te schorten. Frederik R. en Cedrick L. blijven op vrije voeten. De rechter vertelde Maradonna W. dat zij hem door had en graag de waarheid van hem wilde horen. Ze wilde niet dat hij een vertekend beeld gaf. De verdachte vertelde na ongeveer een uur dat hij gepland had om een geraamte van een graafmachine te slopen.

Daarvoor had hij gezegd dat de zaak was opgeblazen en dat al de verdachten vrijgelaten konden worden. "De zaak is niet zo ernstig meester. Ik heb slechts delen van een oude geraamte van een graafmachine weggenomen. Die dingen waren achter gelaten om te rotten. Ze zijn niet veel waard voor die goudzoekers die veel geld hebben. Ik snap niet waarom we opgesloten zijn om zo een klein ding", zei Maradonna W. aan het begin van zijn verhoor.

Nadat de vier andere verdachten waren gehoord, werd het duidelijk dat de medeverdachten niet wisten dat zij in problemen gezet waren door Maradonna W. De mannen verklaarden dat hij hen had voorgehouden dat de machine die gesloopt moest worden van hem was. 

De rechter vertelde aan het einde van het verhoor van alle verdachten dat openbaar aanklager Reshmi Rathipal de gelegenheid moet krijgen om de zaak beter te onderzoeken. De officier had dit gevraagd na het verzoek van de raadsman.

Rathipal is van mening dat de medeverdachten, die nog vast zitten, medeplichtig zijn ondanks het feit dat zij niet eerder afwisten van het plan van Maradonna W. Het werd volgens de andere medeverdachten duidelijk dat ze erin waren geluisd bij confrontatie met de politie van Paranam. De machine werd gesloopt in het Brownsweggebied te midden van een overwoekerde consessie.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait