“Ronald Hooghart liegt niet”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

“Ronald Hooghart liegt niet,” zegt Ronald Hooghart, voorzitter van de bond bij het directoraat Cultuur tegenover Suriname Herald. Hij zegt niet veel meer te willen zeggen over de kwestie van Cultuur, omdat hij een persstilte heeft ingelast. Wanneer zaken zich verder hebben ontwikkeld, zal hij weer met de pers praten. Vorige week vrijdag had hij het personeel dat nog steeds in actie is, voorgehouden dat de directeur van Cultuur, Elviera Sandie en onderdirecteur (od) Harriette Bholasingh-Helstone plaatsmaken.

Inmiddels heeft de directeur laten weten verrast te zijn met de uitspraken gedaan door de bondsvoorzitter. Dit, vooral gezien zij zelf nog in functie is als directeur van het directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Vooralsnog blijft het personeel van Cultuur in actie, totdat het een nieuwe directeur krijgt. Dat is een van zijn eisen.

Het personeel had vrijdag een protestdemonstratie gehouden, waarbij er vanuit het CLO-gebouw gelopen werd naar het ministerie aan de Kafiludistraat. Middels de protestdemonstratie wilde het graag antwoord krijgen van de minister over zijn misnoegen.

Onderwijsminister Lilian Ferrier sprak de groep toe en benadrukte dat dit niet met een protest hoefde. De minister gaf aan dat ze zaken rustig en uitgebalanceerd oplost. Ze maakte het personeel tevens duidelijk dat het benoemen van personen om leiding te geven, niet van een leien dak gaat.

Hooghart gaf te kennen dat hij niets persoonlijk heeft tegen Sandie, maar dat het hier gaat om de ontevredenheid van het personeel over het functioneren van de directeur en de od.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait