Save Thalia Benefietconcert haalt SRD 304.413 op

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 Februari 2019 15:04

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Breed glimlachend houden Ivan Tai-Apin en cabaretier Roue Verveer een A-3 blaadje met daarop geprint het opgehaalde bedrag van het ‘Save Thalia Benefietspektal. SRD 304.413 is zaterdagavond totaal opgehaald. “Ik ben blij dat Suriname dit voor mekaar heeft gekregen.

De kaartenverkoop ging in het begin stroef en pas op de avond zelf ging het sneller. Het bedrijfsleven, mensen in de zaal hebben gepind... ik ben trots op Suriname", zegt Tai-Apin.Het benefietspektakel werd gehouden voor de reparatie van het dak van Thalia  en de bijbehorende elektra die totaal 100.000 euro kost.

In kas heeft Thalia SRD 200.000 en samen met het opgehaalde bedrag kan Thalia twintig procent aan de aannemer betalen om te kunnen starten met de renovatiewerkzaamheden. Het resterend bedrag zal Tai-Apin die vanaf 1 februari de nieuwe interim directeur is van het toneelgenootschap op de andere manier een oplossing voor zoeken. "Misschien met een loterij of weer een spektakel waar Roue weer bij is. Maar ik hoop toch op ondersteuning van het bedrijfsleven of de overheid om dat laatste stukje aan te vullen", zegt hij.

Verveer die naast de lekkere Surinaamse roti en tjauwmin ook speciaal voor het benefietspektakel naar Suriname is gekomen benadrukt waarom Thalia weer open moet gaan. "Het is onze enige schouwburg waar je een goede show kan neerzetten", zegt hij. In juli van dit jaar komt de cabaretier na vier jaar weer met een eigen one man show en die wil hij het liefst in Thalia houden. De geplande opening van Thalia is 10 mei.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel