Ernstige storing mobiel netwerk Telesur

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

16 Februari 2019 13:54

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Telesur kampt al enkele uren met een ernstige verstoring van haar TeleG mobielnetwerk. Door een breuk in een glasvezelkabel in de omgeving van de Tweede Rijweg is mobiel telefoon en breedbandinternetverkeer in grote delen van zuid-west Paramaribo vrijwel onmogelijk. Ook een deel van Saramacca heeft last van de storing.

De kabel is door derden kapot getrokken door "onveranwoordelijk" graven, wordt vernomen. Momenteel werken technici van het bedrijf met man en macht om de breuk te herstellen. De getroffen gebieden zijn onder andere Welgelegen, Kasabaholo, omgeving Kwatta, Sophia's Lust en Leidingen. Telesur meldt dat zeker 5000 huishoudens zijn getroffen.

Het telecombedrijf heeft vaker contractors gewaarschuwd de nodige voorzichtigheid en zorgvuldigheid in acht te nemen bij het verrichten van graafwerkzaamheden langs de openbare weg. De afgelopen periode is zowel in stad en district schade toegebracht aan de kabelinfrastructuur van Telesur bij grafwerkzaamheden. Door de storing was ook onze website dWTonline voor enkele uren offline.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel