VES verbaasd over reactie regering op Nieuwjaarsrede

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

16 Februari 2019 10:19

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft vrijdagavond met grote verbazing gereageerd op een NII-verklaring van vrijdag, waarin staat dat “de uitspraken van de heren Bousaid en Ramautarsing bij de recente VES-receptie totaal geen economische grondslag hebben”, maar volgens een bepaald plan aangestoken zijn om de regering schade te berokkenen.

"Deze beweringen worden geaccentueerd in de politieke reacties op het ontslag van de governor van de CBvS. Naar de verkiezingen toe wordt alles uit de kast gehaald om de regering een hak te zetten", stelt NII. De VES neemt deze beschuldiging als vereniging "heel ernstig" op. 

Zij weet niets van een "bepaald plan om de regering schade te berokkenen" en is daarbij niet betrokken. De VES eist van de regering dat die het "plan" onthult en de betrokkenheid van de VES daarbij bewijst. Doet de regering dat niet, dan zal zij de "onuitwisbare" indruk wekken dat "dat deze keer niet een minister maar de gehele regering heeft gelogen. Wij vragen derhalve dringend om correctie van de geuite beschuldigingen", aldus de VES.

"Het getuigt niet van behoorlijk bestuur om burgers die, vanwege hun ruime kennis en ervaring, hun bezorgdheid openlijk durven te uiten, vals te beschuldigen" schrijft de vereniging vrijdagavond in een reactie op het NII-bericht. De vereniging stelt verder dat zij altijd een hand heeft uitgestoken naar de regering en de coalitie.

Zo heeft de VES vier ministers en vier vaste commissies van De Nationale Assemblee uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie, waar niemand van de regering of coalitiefractie is daarbij aanwezig geweest. Het materiaal is daarop schriftelijk en audiovisueel beschikbaar gesteld en ook naar het NII gestuurd, schrijft de VES in een verklaring. 

Zij roept op tot rust op het financieel-economische front. "Dat hebben zowel het lokale bedrijfsleven als de nodeloos verarmde bevolking erg hard nodig." Tot slot stelt de vereniging: "Hoewel de regering onze ongerustheid absoluut niet heeft weggenomen gaan wij er van uit dat ze zich in deze wel aan haar woord houdt en ook het voortouw neemt in het terugbrengen van vertrouwen."

De Vereniging van Economisten in Suriname telt 160 leden, economisch deskundigen die actief zijn in alle geledingen van de economie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel