Bewoners Winti Wai gaan nu richting DNA; niet tevreden met reactie OWT en C

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

16 Februari 2019 05:28

Voor mij lezen

De bewoners van Winti Wai zullen zich nu wenden tot De Nationale Assemblee (DNA) om een petitie indienen vanwege de vele onduidelijkheden met betrekking tot de bouwwerkzaamheden van het Uitvaartverzorging M.J. Poese in hun woonwijk te Winti Wai.

Reumel Koanting, een van de ontevreden burgers, geeft in gesprek met Suriname Herald aan dat de bewoners vanuit het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie een brief hebben ontvangen en hier niet tevreden mee zijn, dus zullen zij andere stappen ondernemen.

In die brief d.d. 4 februari 2019 wordt aangegeven dat de districtscommissaris van Paramaribo-Zuidwest onder leiding van Remy Polack het ministerie in een verklaring heeft laten weten dat er geen bezwaar is voor de bouw van een aula.

Voorts is uit de bouwvergunningaanvraag nergens gebleken dat er een faciliteit is voor het cremeren. Op grond hiervan kan het ministerie nog niet overgaan tot het intrekken van de verleende bouwvergunning, is in de brief aangegeven. Ook is aangegeven dat het ministerie een juridisch bouwtechnisch onderzoek heeft verricht en het resultaat nog afwacht.

De directeur van het directoraat Bouwkundige Werken en Dienstverlening, Doerga Missier, was niet bereid een reactie te geven en verwees ons via zijn secretaresse naar de voorlichtingsafdeling van het ministerie.

Het Uitvaartverzorging M.J. Poese heeft deze maand een nieuwe aanvraag ingediend met betrekking tot de uitbreiding van de bouwwerkzaamheden.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel