Waterberg heeft geen spijt beleid Bouterse ondersteund te hebben

Gepubliceerd op:

Bron: Dagblad Suriname

Lees voor mij
“Nee, ik heb er geen spijt van”, zegt Celsius Waterberg resoluut op een vraag van Dagblad Suriname tijdens de aankondiging van zijn nieuwe politieke partij, de Sociaal Democratische Unie (SDU) afgelopen vrijdag. Waterberg heeft vanaf 2015 het beleid van de regering Bouterse ondersteund als coalitiepartner via de BEP. Door dit beleid is het aantal sociaal zwakkeren toegenomen in het land. Nu wil Waterberg met zijn nieuwe partij opkomen voor deze sociaal zwakke groep. “We hebben toen als BEP moeite gemaakt iets goed te doen voor het volk. Dat kan je alleen doen door deel te nemen in de coalitie. Je wil ook je bijdrage leveren. Aantal zaken die ik wilde, zijn aangepakt. Ok, je kan zeggen dat niet alles naar mijn tevredenheid is uitgevoerd”, zei de topman van de nieuwe SDU.

Waterberg blijkt ook geen voorstaander te zijn van de verbieding van de pre-electorale combinaties. “Pre-electorale combinaties zijn er vanaf het jaar 1957. De VHP is ook ontstaan uit een fusie tussen de Hindoe- en Moslimpartij. In 1987 is de NDP ook ontstaan uit een aantal kleine partijen. Dus de combinatievorming is niet iets nieuws”, zei Waterberg.

SDU is volgens Waterberg een partij met veel potentie en energie. “In mijn bestuur zie je geen mensen die toppers van andere partijen zijn. We zijn ook geen afsplitsing van een andere partij. We hebben een duidelijke ideologie. Net hoe als het vroeger was, bijvoorbeeld met de Volkspartij”, zei hij. De SDU-voorzitter deed een beroep op politieke-analisten om zijn partij dan ook niet te vergelijken met andere partijen.

De vlag van de partij heeft een bruine achtergrond. “Bruin staat voor moeder aarde, onze vruchtbare grond”, legde Waterberg uit. Verder staat er een gele ster met weegschaal erop. “De gele ster staat voor eenheid, de weegschaal geeft aan dat we de rechtstaat hoog in ons vaandel hebben.”

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait