Verkoop Haïtiaanse markt gaat niet vlot

Gepubliceerd op:

Bron: Dagblad Suriname

Lees voor mij

Om de meeste straatventers te vermijden en om drukte te voorkomen langs de straten, werd er een Haïtiaanse markt opgezet. De Haïtiaanse markt staat aan de Drambrandersgracht. Deze markt werd ook opgezet, zodat de mensen in dit geval de Haïtianen, een gelegenheid krijgen om ook mee te doen aan de verkoop. De standhouders van de Haïtiaanse markt spreken geen Nederlands en voor maar 20% Sranangtongo. Uit een gesprek met één van de stadhouders werd gedestilleerd dat de meeste standhouders hun groente, zoals oker, peper en tomaten, zelf planten en verkopen. De andere groentesoorten en aardvruchten, zoals boulanger, bacoven, cassave en zoete patat, worden op de Centrale Markt ingekocht in het groot en dan weer verkocht door de standhouders.

Als er goed opgelet wordt, blijkt dat de standhouders dezelfde groentesoorten of aardvruchten voor verkoop aanbieden, maar verschillend van kwaliteit. De meeste standhouders hebben de keus gemaakt om geen bladgroente te verkopen, aangezien door verloop van de vele uren en de hitte bladgroente niet meer te verkopen is. Wie zou nou slappe en half gedroogde groente willen kopen?

De aanloop van de Haïtiaanse markt gaat niet vlot, vandaar dat bepaalde standhouder de keuze maken om hun groente in het centrum te verkopen. En dit brengt dan een verwarring in de verkoop van de verkopers van de Centrale Markt. Niet alle verkopers langs de wegen in het centrum zijn in het bezit van een vergunning. Op de Haïtiaanse markt kunnen er ongeveer 30 verkopers geaccommodeerd worden. Uitbreiding zou meer verkopers aan een verkoopstand kunnen helpen, maar aangezien de verkoop nu al niet zo vlot verloopt, valt nog te bezien of dit een goede oplossing zou kunnen zijn.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait