Sampi wil campagne tegen occupatie beginnen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 Januari 2019 03:37

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Edgar Sampi, adviseur van de commissie die occupenten van Sunnypoint Blok 3 vertegenwoordigt, zegt dat de mensen zich er degelijk van bewust zijn dat wat ze doen illegaal is. Hij heeft hen daarom zover gekregen om mee te werken aan een campagne om andere personen die zich hieraan schuldig (willen) maken, hierop te wijzen. “Ik zal de campagne trekken”, belooft Sampi tegenover de Ware Tijd.

"Ik heb de mensen gezegd dat als ze deze keer door het oog van een naald gekropen zijn, we samen een campagne zullen beginnen om te benadrukken dat occuperen niet verstandig is." De bewoners willen echter eerst een oplossing voor de situatie waarin zij nu verkeren. Ze hebben donderdag bij het Kabinet van de President en De Nationale Assemblee een petitie aangeboden. Ze moeten het terrein dat zij hebben bezet ontruimen, omdat de grondeigenaar het wil verkavelen. Hij is al bezig met de voorbereiding.

"Wij zijn ons ervan bewust dat het occuperen juridisch niet correct is en dat daar consequenties aan verbonden zijn. Echter, wij hebben dit gedaan omdat wij geen alternatief hadden", staat in de petitie. De mensen verkeren naar eigen zeggen in grote onzekerheid en hebben geen alternatief. "Wij willen graag dat stukje land verlaten, indien de overheid inkomt met een ander stuk grond. Ook zouden wij tevreden zijn als de overheid inkomt met sleutelklare woningen voor de gezinnen."

Eugène van der San, directeur van het kabine,  heeft de petitie aangenomen. Volgens Sampi heeft Van der San beloofd dat hij overheidsorganen die zich bezighouden met dit vraagstuk op de hoogte zal houden. Assembleevoorzitter-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft de groep erop gewezen dat zij geen voorstander is van occupatie. Sampi: "Ze heeft aangehaald dat er ook andere personen zijn die een stuk grond hebben aangevraagd, maar niet hebben geoccupeerd." Het is volgens hem zaak dat er snel een oplossing wordt gezocht.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel