Brunswijk: “Algemene situatie van het land is triest en treurig”

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Januari 2019 00:06

Voor mij lezen

Suriname zal de komende jaren realistische begrotingen moeten maken als de regering wil voorkomen dat het land hetzelfde lot van Venezuela treft en de bevolking collectief in een ravijn stort, gaf parlementariër Ronnie Brunswijk (ABOP) te kennen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens hem is de algemene situatie van het land triest en treurig te noemen.

Brunswijk gaf aan dat de overheid op onnodige uitgaven zal moeten bezuinigen en economische initiatieven zal moeten steunen en ondersteunen, zodat de productiesector en handel weer kunnen bloeien. Dat is een voorwaarde om de economische groei en ontwikkeling te realiseren.

Als er gekeken wordt naar de huidige situatie merkt hij op dat de koopkracht van de burger en werkgelegenheid achteruit zijn gegaan door het verspillend beleid van de regering, de vriendjespolitiek en het nepotisme. Voor velen is er geen werkgelegenheid, terwijl hun dagelijkse lasten en kosten voor levensonderhoud toenemen, voerde hij aan.

Hij gaf verder aan dat in de periode 2013-2017 een overmatig beroep is gedaan op de financiering van monetaire middelen. Dit ging gepaard met vriendjespolitiek. Allerlei populistische en verspillende projecten werden uitgevoerd voor de achterban als dekmantel, waardoor de Nationale Democratische Partij (NDP) de verkiezingen van 2015 heeft weten te winnen.

Brunswijk zei dat dit wellicht is afgekeken van de politieke vrienden in Venezuela. Pas na 2015 gingen volgens hem de ogen van velen open toen het verkiezingsfeest voorbij was, de magen leeg waren en de rekeningen betaald moesten worden. De ogen van de bevolking zijn nu opengegaan in Venezuela waar de bevolking na decennialang van verspillende populistische politiek straatarm is geworden. Zijns inziens is de situatie van dien aard dat het moeilijk is om aan basisgoederen en medische zorg te komen. Velen zijn zelfs op de vlucht geslagen.

Brunswijk hoopt dat Suriname bespaard blijft van dergelijke situaties. “Ik vraag het volk van Suriname behoedzaam te zijn en te waken voor populistische projecten van de regering die in een nieuw jasje worden gestoken. Er zal alles aan gedaan worden om de verkiezingen van 2020 te winnen,” aldus de ABOP-fractievoorzitter.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel