DSI sluit bezoek af met overtuigende zege

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Januari 2019 22:52

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Nederlandse vrouwenvoetbalclub Dames Sport International (DSI) heeft haar bezoek aan Suriname vrijdagavond met een overtuigende zege afgesloten. Op het goed bezette complex van de Tourtonne All Stars werd vrouwenvoetballandskampioen Robinhood (voorheen SRD) met 6-0 verslagen na een 2-0 -rustscore.

De voetbalsters die in de Nederlandse Eredivisie, top -en hoofdklasse spelen, zijn speciaal naar Suriname afgereisd om het vrouwenvoetbal hier te helpen promoten. Volgens DSI-voorzitter Patricia Keeldar is het doel gehaald, ze kijkt nu uit naar het volgende meetmoment.

Maandagavond werd er in het Franklin Essed Stadion ook al een vriendschappelijke partij afgewerkt. Tegen Transvaal (voorheen Oema Soso red.) kwamen de bezoekers niet verder dan 2-2. Gedurende hun tijd hier maakten de vrouwen van DSI ook gebruik van enkele Surinaamse speelsters om hun team te completeren.

Naar verluidt was het team met slechts acht speelsters uit Nederland afgereisd. Voor DSI scoorden aanvoerster Loraine Prade (2x), Orthea Riley, Nathalia Menezes (eigendoelpunt), Latoya Mitchell en Tashira Renfurm.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel