Corruptie viert hoogtij op Aruba

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Januari 2019 20:29

Voor mij lezen

ORANJESTAD - Ruim 70 procent van de inwoners van Aruba is van mening dat corruptie hoogtij viert op het eiland. Terwijl maar een klein deel van de bevolking meent dat het wel meevalt. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vrijdag op basis van voorlopige uitkomsten van een onderzoek naar de perceptie over corruptie in de Arubaanse gemeenschap.

Het onderzoek is gedaan op basis van de methoden die Transparancy International hanteert. De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft de Arubaanse minister-president Evelyn Wever-Croes geadviseerd om een anti-corruptiestrategie aan te nemen. Volgens 60 procent van de ondervraagden is corruptie onderdeel van de cultuur van zakendoen op het eiland.

Als oplossing om corruptie terug te dringen ziet ruim 60 procent heil in de introductie van een integriteitskamer, die moet adviseren over beleid op dit terrein. En meer dan 85 procent is voorstander van wetgeving die financiering van politieke partijen moet reguleren. Zes van de tien wil een referendum over belangrijke besluiten. Antilliaans Dagblad

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel