Santokhi bij 70 jaar VHP: “Zaterdag laat VHP zien wat ze afgelopen 3 jaren heeft bereikt”

Shoeket logo

18 Januari 2019 19:39

Voor mij lezen
Op zaterdag aanstaande houdt de VHP een grootse politieke manifestatie in verband met haar 70-jarig bestaan. “We zullen zaterdag laten zien wat we in de afgelopen 3 jaren als partij hebben bereikt. Het wordt een grote show”, zei Santokhi woensdagavond tijdens een dankdienst in verband met dit heugelijk feit. De dankdienst was heel druk bezocht. Ook andere politieke partijen als PL, NPS, DOE, DA91, Palu en Abop waren aanwezig. “In 70 jaar is er veel binnen de partij veranderd. Je moet meegaan met de tijd en omstandigheden”, gaf Santokhi aan. “VHP is nu een grote multi-etnische partij, waar een ieder van het land vertegenwoordigd is. De groei van de VHP de afgelopen 3 jaar is heel goed geweest. Tegenstanders hebben dat ook opgemerkt en zijn bezig met tegencampagne. Maar we laten ons niet afleiden”, zei de topman van de oranje partij. “De VHP is meer dan een politieke partij, we zijn een beweging, de Oranjebeweging. Orange movement”, zei Santokhi.

Samenwerken
Net als Ingrid Karta-Bink van de PL en Ronnie Brunswijk van de Abop zei ook Santkohi dat alleen door samen te werken het land vooruitgebracht kan worden. “Ons motto is dan ook: Zelf sterk, samen sterker.” Verbroederingspolitiek was ook het model van VHP-oprichter Jagernath Lachmon. “Ook binnen de partij zijn we gaan verbroederen”, haalde Santokhi aan. De groei van de partij is het bewijs dat de VHP leeft. We zijn gereed voor de toekomst.”

Ondernemen
Santokhi gaf aan dat je moet blijven werken voor de samenleving, ook al is een partij niet in de regering,. “We moeten niet vechten om in de regering te komen. De partij die nu aanzit, vocht ook. Wat hebben ze kunnen bereiken? Niets. Partijen moeten ook op sociaal-maatschappelijk gebied actief zijn”, haalde hij aan. Zo heeft de VHP het ondernemen gepromoot te Sunny Point en Atjoni. Op Sunny Point hebben 65 vrouwen een naai- en knipcursus gevolgd en zijn nu zelfvoorzienend. Te Atjoni wordt voor afzet gezorgd voor de binnenlandse landbouwproducten. “Eerder lag het daar te bederven, doordat er geen logistiek aanwezig was om de producten op tijd af te zetten.” Volgens Santokhi willen mensen werken om hun brood te verdienen en niet wachten op pakketten van de regering.

Asha Gajadien-Bhagwat

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel