Republic Bank investeert SRD 650.000 aan sociale projecten

Shoeket logo

18 Januari 2019 19:17

Voor mij lezen

De Republic Bank van Suriname heeft gisteren in Banquet Hall van Torarica haar sociaal maatschappelijk programma gelanceerd, waarbij zij verschillende organisaties ondersteunen ter verwezenlijking van hun individuele gestelde doelen. Middels het ‘Power to make a difference’ programma biedt de bank reeds 4 jaren lang financiële ondersteuning op het gebied van sport, educatie, maatschappelijk en sociaal gebied, alsook gezondheidszorg. Van het jaar zijn er wederom 5 organisaties ondersteund, waaronder Conservation International (CI), Paramaribo Zoo, Stichting Unu Pikin, ‘s Lands Hospitaal en de Basisschool OS Henarpolder. De financiële donatie van het jaar aan deze organisaties bedraagt SRD 650.000.

Sean Husain, managing director van de bank, gaf aan dat het hoofddoel van het programma is in elke vorm de gemeenschappen waarin wij leven sterker te maken. Vanuit het perspectief van de bank is het belangrijk de noodlijdende gebieden in landen te identificeren, waarin de noodzakelijke activiteiten verricht worden en het samenwerken met de NGO-gemeenschappen om de mensen te helpen die dat het meest nodig hebben. Hoewel zijn eerste jaar als managing director in Suriname, is Husain bijna 15 jaar lid van de Republic Group en dus goed vertrouwd geraakt met het programma, die diverse aspecten oftewel krachten behelst, namelijk ‘the power to care , to help, to learn en the power to succeed’. Gebruik makend van deze krachten is er een samenwerking aangegaan met bovenstaande organisaties. “Middels de ondersteuning van deze projecten staan wij klaar om in eenheid met de natie meer te doen door middel van het programma en bereid en in staat om steun te verlenen om een beter, prachtiger en duurzaam Suriname te maken”, aldus managing directeur Husain.

Duurzaamheid projecten
De vertegenwoordigende personen hebben bij het symbolisch ontvangen van de financiële ondersteuning elk aangegeven waarom deze belangrijk is voor het doel dat zij wensen te bereiken binnen hun respectievelijke organisaties. De medisch directeur van het ‘s Lands Hospitaal, Soenita Nanan Panday, gaf aan dat het ziekenhuis grote plannen heeft voor 2019 voor wat de zorg betreft. Daarbinnen vallen verschillende facetten, waaronder het zo comfortabel maken van de omgeving voor haar cliënten. Het is in dit verband dat het ziekenhuis vorig jaar is begonnen met het renoveren van een van haar zalen, zij het op eigen krachten. Dankzij de ondersteuning van de bank is aan dit project toegevoegd aanschaffen van medisch apparatuur, zoals de patiëntmonitor en meerdere afdelingen renoveren, alsook de ruimten voorzien van ziekenhuisbedden. Susanna Dekkers, vertegenwoordiger van Stichting Unu Pikin, verklaarde dat de donatie van de bank zeker 3 zaken mogelijk maakt, te weten zinvolle arbeid aan mensen met een beperking, diverse scholen helpen door het leveren van meubilair en daardoor ook bijdrage leveren ter verbetering van het onderwijs voor de kinderen. Deze stichting heeft 15 jaar lang zonder financiële ondersteuning van de overheid gewerkt, terwijl zij een sociale werkplaats is voor mensen met een beperking, die zich inzet voor verbetering van de onderwijsomgeving van kinderen door het vervaardigen en verschaffen van meubilair van scholen. Met dit project zal de stichting aan 3 basisscholen in het binnenland bibliotheken opzetten en inrichten. Het gaat om de scholen OS Bigi Poika ( Bigi Poika), Johan Geliusschool (Redi Doti) en St Theresiaschool (Moengo). Overige organisaties zoals de basisschool OS Groot Henar zullen middels dit project hun toilettengroep renoveren. De bank gaat het Friends of Green Suriname Programma van de CI ondersteunen en de Paramaribo Zoo zal haar speeltuin renoveren en moderniseren.

Het ‘Power to make a difference’ programma wordt niet alleen in Suriname toegepast, maar ook in de overige landen waar de bank operationeel is, zoals Trinidad en Tobago, Guyana, Grenada, Barbados en Ghana.

NK

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel