‘Volk wordt extra gepamperd’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Januari 2019 18:21

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Oppositielid Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) zegt dat in dit voorverkiezingsjaar Suriname inderdaad gaat lijken op Dubai. Alles lijkt goed te gaan in het land, als wordt geluisterd naar de president en zijn coalitie.

"Ambtenaren krijgen salarisverhoging, studenten appartementen, subsidies worden gehandhaafd, mensen krijgen voedselpakketten, Bazo-kaarten worden tot aan huis bezorgd, mensen kunnen in het casino één miljoen US dollar winnen met een inzet van SRD 1 en de koers is gestabiliseerd. Echter, de werkelijkheid is dat in dit voorverkiezingsjaar het volk extra wordt gepamperd, om ze te laten vergeten hoe ellendig het leven de afgelopen jaren wel is geweest. Als in een voorverkiezingsjaar alles zo floreert, laten we in de wet dan opnemen dat er elk jaar verkiezingen worden gehouden."

Somohardjo voerde het woord donderdag bij de algemene politieke beschouwingen. Zoals gewoonlijk was hij weer de 'attractie' in het parlement. De PL-voorzitter heeft op een manier waar vaker om werd gelachen namens zijn partij een zeer negatief beeld geschetst van "de werkelijke situatie" in het land. Volgens hem is het een feit dat elk project van de regering gebaseerd is op het maken van een nyan. Hij noemde tal van projecten: van de verstrekking van voedselpakketten en de naschoolse opvang tot de aanschaf van nieuwe betonnen masten voor de EBS.

"Het synoniem van deze regering is nyan maken en corruptie." De parlementariër stelde dat de regering door het volk aan het bewind is gekomen, "maar ze regeert niet voor het volk, maar voor eigen gewin". In zijn beschouwing gaf Somohardjo fel af op het leningenbeleid van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hij stelde voor dat als de bewindsman niet aftreedt, hij liever benoemd kan worden tot minister van leenzaken.

Somohardjo neemt het Hoefdraad erg kwalijk dat die zegt dat mensen makkelijk praten hebben en zonder leningen een land niet tot ontwikkeling kan worden gebracht. "Dus we moeten blijven lenen tot we niet meer kunnen en we op een internationale blacklist komen te staan van landen die geen leningen terugbetalen?" vroeg hij retorisch.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel