Suriname nieuwste bestemming Copa Airlines

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Januari 2019 16:51

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Op 6 juli vindt de inaugurele vlucht van Panama-Stad naar Paramaribo plaats. Daarmee doet Copa Airlines officieel zijn intrede in Suriname. Het voordeel voor passagiers uit Suriname wordt volgens Copa kortere aansluittijden en de mogelijkheid om te reizen zonder douane- en immigratieprocedures.

Het Panamese bedrijf voegt Suriname als 81ste bestemming toe en zegt het met 32 andere landen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied te verbinden vanuit Panama, dat als de hub van de Amerikas wordt aangeprezen. De maatschappij stelt dat Panama meer dan welke andere hub internationale vluchten aanbiedt: vanuit Tocumen International Airport in Panama-Stad zijn er dagelijks gemiddeld 350 vluchten van Copa Airlines.

Het bedrijf denkt investeringskansen te kunnen bevorderen in de economie en het toerisme tussen Suriname, Panama en de andere landen waar het bedrijf actief is. In een persbericht wordt Suriname een "uniek en attractief" land genoemd door CEO Pedro Heilbron. Volgens Vijay Chotkan, directeur Luchthavenbeheer, betekent de nieuwe route dat Suriname dichterbij de rest van de Amerika's komt. Dit zal helpen om de goal van één miljoen passagiers in 2033 te verwezenlijken.

Copa, begin dit jaar aangemerkt als de meest punctuele airline in de wereld in 2018, zal op de woensdag en zaterdag vliegen tussen Panama Stad en Paramaribo. De kist vertrekt 's morgens vanuit Panama en landt om kwart voor vier 's middags. Vanuit Suriname is de tijd van opstijgen dicht tegen zes uur 's avonds. De vlucht duurt bijna 4,5 uur. Voor de reis wordt een Boeing 737-700 ingezet met een capaciteit van 124 zitplaatsen, inclusief twaalf stoelen in de businessclass.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel