Gregory Rusland maakt zich zorgen over leningenbeleid regering

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 Januari 2019 16:09

Voor mij lezen

NPS-fractieleider Gregory Rusland maakt zich zorgen over het leningenbeleid van de regering. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB), gisteren, zei hij dat er op dit moment geen significante productieverhoging te zien is ondanks er zoveel is geleend. De regering is voornemens om weer SRD 7 miljard te gaan lenen in 2019. Met deze lening zal het bruto binnenlands product (bbp) ver boven de 80 procent komen te staan, aldus Rusland.

Hij gaf aan dat de financieel-economische situatie door de coalitie bestempeld wordt als positie op basis van een rapport en verklaringen van het Internationale Monetair Fonds (IMF). Wat er niet verteld wordt, is de enorme terugval die de Surinaamse economie heeft doorgemaakt; de economie heeft een kleine groei meegemaakt en mensen beginnen al te juichen, liet de NPS-politicus weten.

Volgens hem kunnen we pas juichen, wanneer de situatie zodanig gekeerd is dat we SRD 2,80 voor $1 kunnen betalen en de prijzen in de winkels weer naar het acceptabele niveau gebracht kunnen worden. Hij zei in zijn betoog dat de schulden van Suriname teruggebracht moeten worden naar een acceptabel niveau.

Rusland zei verder dat de huidige generatie de taak heeft om het land in een zodanige positie te brengen voor de nakomelingen. “Dat is waar wij naartoe moeten gaan,” aldus de NPS’er. Op dit moment gaan wij een bepaalde richting op, waarbij we roofbouw op de samenleving plegen. We leven nu op basis van wat we krijgen, voerde hij aan. Deze situatie is naar zijn zeggen niet goed te noemen zeker niet voor de nieuwe generatie. Naar zijn zeggen is de regering bezig haar op te zadelen met torenhoge schulden.

Een van de belangrijkste acties is dat wij als land meer moeten gaan verdienen en wel op een duurzame manier. Dat betekent volgens de volksvertegenwoordiger dat Suriname de productie en productiviteit moet gaan verhogen. Op deze manier kunnen de inkomsten verhoogd worden wat betekent welvaart en welzijn voor land en volk. Ook de leningen kunnen dan afgelost worden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel