Inbraak verdachten geraakt door politiekogel

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Januari 2019 15:34

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo waren donderdag genoodzaakt gericht te schieten op de van inbraak verdachte Luciano V nadat hij niet reageerde op een sommatie en waarschuwingsschoten.

De politie reageerde op een melding van een inbraak aan de Noordpoolweg door twee manspersonen die uit een blauw gelakt voertuig waren gestapt. Een getuige herkende één  van de heren als te zijn de buurjongen Maikel F. Bij het opmerken van de politie sloegen de verdachten op de vlucht.

Het adres van Maikel F. is aangedaan en het voertuig is ter plaatse aangetroffen. In het voertuig is een rijbewijs op naam van de bij de politie bekende de notoire inbreker Luciano V. alias 'Kobi' aangetroffen alsook werktuigen voor inbraak in woningen. 

Korte tijd daarna werd Luciano V. gesignaleerd aan de Livornoweg en door de schoten geraakt geraakt in zijn been. Na medisch behandeld in het Academische Ziekenhuis is de verdachte in verzekering gesteld.

Hij verklaarde door Maiikel F. te zijn benaderd om in de woning alwaar zij zijn betrapt door de buren, opzoek te gaan naar cocaïne. In de woning van de benadeelde is een pijpentang aangetroffen die de eigenaar niet toebehoort. De opsporing van Maikel  F is onverkort voortgezet .

Omstreeks 16.00 uur  werd hij gesignaleerd en ook door een politiekogel geraakt tijdens zijn vluchtpoging. Per ontboden ambulance is de verdachte overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ter verpleging.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel