Politie is op zoek naar oplichter

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

17 Januari 2019 13:02

Voor mij lezen
Een aantal personen heeft zich laten beetnemen door een oplichter. De man deelde mensen die hij belde mee dat hun rijbewijs, grondbeschikking of hun vuurwapenvergunning reeds klaar was en dat zij de stukken bij hem konden afhalen.

De man vroeg om geld, consumptiegoederen of beltegoed voor hem te sturen met een taxi. De mensen die erin trapten stuurden geld, beltegoed en of de goederen met een taxichauffeur naar de door de oplichter opgegeven locatie. Die taxichauffeurs werden daar opgewacht door een onbekende man aan wie zij het geld of andere spullen afgeven.

De afdeling Fraude is de afgelopen periode geconfronteerd met een aantal gevallen, waarbij benadeelden aangifte van oplichting hebben gedaan tegen een onbekende man.
De oplichter heeft personen in Paramaribo en Wanica beet kunnen nemen, meldt de afdeling Public Relations.

Het vermoeden bestaat dat deze crimineel meerdere personen moet hebben opgelicht. Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude op het telefoonnummer 444543 voor het doen van aangifte.

Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan om alle informatie die kan leiden tot het aanhouden van deze oplichter door te spelen aan de afdeling Fraude, het dichtstbijzijnde politiebureau, het Command Center op het nummer 115 of de gratis tip lijn 179.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel