MinOWC-directeur Bennanon: schoolleiders mogen niet eigendunkelijk handelen

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

16 Januari 2019 05:38

Voor mij lezen

Schoolleiders van de verschillende scholen op de verschillende niveaus mogen leerlingen die laat op school aankomen, niet wegsturen. Dit zegt de directeur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Natasia Bennanon, in gesprek met Suriname Herald.

De schoolleiders krijgen instructies aan het begin van het schooljaar hoe om te gaan met leerlingen die bijvoorbeeld laat komen. Het zijn schoolleiders die eigendunkelijk handelen om leerlingen weg te sturen, maar dat komt niet van het ministerie. Er is een schoolreglement dat gehanteerd dient te worden door alle schoolleiders, aldus de MinOWC-directeur.

De schoolleiders krijgen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar het schoolreglement mee en daarin zijn de regels vastgelegd. Ook de schoolinspecteurs geven hen instructies.

Gistermorgen werden leerlingen van de basisschool Sint Wilhelmus weggestuurd door de schoolleider. Milando Atompai, een van de ouders van de kinderen, vindt dit een verregaand besluit van de schoolleider om de leerlingen weg te sturen.

Het is geen principe van een schoolleider om leerlingen weg te sturen. Mijn kinderen gaan met de schoolauto en de chauffeur heeft aangegeven dat het om een overmachtsituatie gaat en toch zijn de leerlingen weggestuurd. Ik ben daarna zelf gegaan met mij kinderen en zij zijn wel toegelaten, maar hoe staat het met de leerlingen wiens ouders al aan het werk zijn. Waar moeten ze naar toe, vraagt hij retorisch.

Atompai heeft intussen een uitnodiging ontvangen van de stichting Rooms-Katholiek Bijzonder Onderwijs Suriname (RKBO) voor een gesprek met het schoolhoofd.

Suriname Herald probeerde de school te bellen, maar niemand nam op.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel