Sapoen: geen boodschap aan uitspraken Bronto Somohardjo

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

16 Januari 2019 00:02

Voor mij lezen

Raymond Sapoen, de politieke leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), zegt geen boodschap te hebben aan de uitspraken van Bronto Somohardjo, de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo. Bronto Somohardjo zei op een opo yari- meeting van de PL op 5 januari, dat hij de rekening voor het verraad van de Javanen persoonlijk zal presenteren aan Sapoen.

“Alvorens hij een rekening aan mij presenteert, laat hij de rekening van zijn vader gaan betalen. Wij gaan zelf onze rekening betalen,” zegt Sapoen in gesprek met Suriname Herald.

Somohardjo stelde dat Sapoen iets moois heeft gehad voor zijn gepleegde daad en dat hij daarom ook iets moois aan hem zal presenteren. Sapoen zegt in een reactie dat hij niet te veel woorden wenst vuil te maken aan de uitspraken van de zoon van Somohardjo. Voor hem is de zaak met de voormalige partijleider een gepasseerd station.

Hij vraagt zich af aan wie Bronto Somohardjo de rekening zal presenteren en op basis waarvan hij een rekening aan hem zal presenteren. Naar zijn zeggen is de HVB verantwoordelijk genoeg, waardoor niemand een rekening voor haar hoeft te gaan betalen. De HVB houdt zich niet bezig met andere partijen of personen.

Het verbaast hem dat de voormalige partijvrienden speciaal vergaderingen en persconferenties beleggen om de HVB en personen die deel uitmaken van de HVB te bespreken. “We zijn op dit moment bezig met een stukje vernieuwing en wij willen ons daarop focussen. Feit is dat wij het voor de nieuwe generatie anders willen doen.”

Volgens Sapoen beginnen vernieuwingen in de mind. De HVB gaat niet met vuil smijten naar andere partijen. Hij zegt dat de HVB een fatsoenlijke partij is die gaat voor hervormingen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel