Ex-partner ontkent moord Monaliza Mijnard

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

15 Januari 2019 00:48

Voor mij lezen
Renold G., de ex-partner van de vermoorde Monaliza Mijnard (37), ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan moord op haar, op 8 oktober van het afgelopen jaar. De verdachte verscheen op de rechtszitting van maandag tegenover kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor.

Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, droeg deze strafzaak voor en wil de zoon van de man horen op de rechtszitting van 25 maart. In een persbericht dat door de politie was uitgegeven op 12 oktober bleek dat de verdachte toen het feit bekend had.
De politie had op aanwijzing van Renold G. de stoffelijke resten van Monaliza Mijnard in Paramaribo-noord aangetroffen.

Het slachtoffer was als vermist opgegeven. De aangifte van vermissing werd door de politie van het ressort Geyersvlijt overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo, die gelijk een onderzoek startte.

Indicatie uit het onderzoek leidde naar haar ex-partner Renold G. die toen werd aangehouden. De bromfiets waarmee het slachtoffer op maandag 8 oktober haar woning had verlaten, was gedemonteerd op een adres in het district Wanica aangetroffen.

Nadat de verdachte Renold G. flink aan de tand is gevoeld door de rechercheurs van regio Paramaribo, heeft hij bekend de vrouw te hebben vermoord en haar lichaam daarna in brand te hebben gestoken. De stoffelijke resten zijn in beslag genomen.

Wanita Ramnath
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel