Limburg: NII-persbericht op social media is fake

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

“NII gaat rustig door”, zegt Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII), tegenover Suriname Herald met betrekking tot een bericht dat op social media circuleert onder de noemer ‘persschandaal’. “Als er iets aan de hand was zou u dat merken”, zegt hij. Limburg zegt geen reactie te willen geven op sensationele berichten. Hij heeft geen tijd daarvoor omdat hij naar zijn zeggen een volle dagtaak heeft.

Op het tijdstip dat de NII-directeur om een reactie werd gevraagd, gaf Limburg aan in een NII-redactievergadering te zijn om de berichten die vandaag de deur uitgaan voor te bereiden.

In het bericht dat sinds gisteren op social media circuleert staat vermeld dat het NII met ingang van heden direct ontbonden is vanwege reorganisatie. “De gegeven reden van de reorganisatie is te wijten aan rancune vanuit de directeur en de onderdirecteuren (ODAD’s) van het NII”. Limburg maakt duidelijk dat indien er sprake is van reorganisatie dit dan een interne aangelegenheid is. Hij wil daarover helemaal niet in de media treden.

Als er inderdaad iets aan de hand was zou dat ook merkbaar zijn in de dagelijkse persberichten die het NII verstuurt naar de media. “We willen geen onderdeel zijn van het nieuws over onze interne zaken”, zegt hij. Er zal nog bekeken worden als het nodig is om te reageren op het fake bericht omdat er gebruik is gemaakt van het logo van het NII. Het stoort Limburg niet dat zijn naam zo door de slijk wordt gehaald. Hij is van oordeel dat hij voor hetere vuren heeft gestaan.

In het bericht wordt ook gezegd dat de afgelopen periode het NII-personeel onder enorm veel gebukt is gegaan. De werkvloer is verworden tot een slavenwarenhuis met een dictator aan het hoofd. Medewerkers van het vrouwelijk geslacht worden volgens het bericht respectloos bejegend en worden na een enkele afwijzing hard aangepakt door Limburg.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-14)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait