Wildgroei in thuiszorgbranche

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Zorgverleners maken zich druk over de wijze waarop thuiszorginstellingen grif geld over hun ruggen heen verdienen, terwijl de kwaliteit van de zorg te wensen overlaat. Aan cliënten, senioren dus - wordt weleens oud eten uit de koelkast opgediend en krijgen ze brood dat al afbrokkelt. Soms moet de zorgverlener handschoenen kopen, omdat de instelling daarvoor niet heeft gezorgd.

Terwijl er veel geld omgaat in de thuiszorg krijgen degenen die er werken maar een luttel bedrag. Verder baart het de doelgroep zorgen dat er een wildgroei te merken is in de thuiszorgbranche. Er zijn instanties die niet geregistreerd staan bij het ministerie van Volksgezondheid, maar zich wel uitgeven als zorginstelling. Onbevoegde krachten inzetten komt ook voor, vertelt een ingewijde aan de krant.

Het hoofd Inspectie Verpleegkundigen en Verzorgden Beroepen, Carol de Baas zegt in een reactie dat de werkers in de thuiszorg bevoegd zijn, maar soms niet bekwaam voor het werk waarvoor ze worden ingezet. Allen hebben ze een diploma ziekenverzorgende, bejaardenverzorgster, assistent verpleger of gediplomeerd verpleegkundige. Op dit moment zijn iets meer dan tien thuiszorginstellingen geregistreerd bij het ministerie van Volksgezondheid. De inspectie waakt over de kwaliteit van de zorg. Inspecties vinden één of twee keer per jaar plaats. Volgens De Baas werken de meeste mensen al in de sector en doen thuiszorg als bijbaan.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-13)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait