VHP gaat landelijk

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De VHP bereidt zich voor om landelijk deel te nemen aan de nationale verkiezingen van volgend jaar. In dit kader worden zeker ook de structuren van de partij gereorganiseerd als het gaat om de bemensing.

"Er worden zeker ook niet-hindostanen ingezet in speciale coördinatieteams om zich te profileren tot een partijlid dat geworteld is in de partijbeginselen van onder andere integriteit en democratie", zegt Harold Pultoo, secretaris districtscoördinatieteam Paramaribo tegenover de krant. Hij verzekert dat de VHP duidelijk koerst naar een meer gemengde partij, onder andere als het gaat om etnische samenstelling. "Sinds Chandrikapersad Santokhi acht jaren geleden het partijvoorzitterschap op zich heeft genomen is de partij daadwerkelijk opengesteld voor alle Surinamers. Daartoe wordt de bemensing van de veldstructuren stapsgewijs getransformeerd naar multi-etnische, multicultureel en multireligieus."

De partij vist volgens Pultoo niet in andermans vijver. "We hebben onze meet the people activiteiten, waar wij verschillende Surinamers tegenkomen. Na gesprekken over onze ontwikkelingsvisie voor het land, waarbij wij elke Surinamer nodig hebben, worden veel van hen lid. Dus we vissen van huis tot huis in Suriname". Pultoo begijpt wat Abaas meemaakt aan kritiek. "Het zou mogelijk dezelfde reactie zijn als iemand de VHP zou verlaten om naar een andere partij te gaan. We begrijpen mensen." Iemand is pas verkeerd bezig als hij een goede partij met hoge normen en waarden in 's lands belang verlaat voor een partij waar men minder zoekt naar voordelen van Suriname.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-13)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait