Milieu-inspecteurs mogen boetes uitschrijven

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

10 Januari 2019 04:41

Voor mij lezen
Milieu-inspecteurs mogen boetes uitschrijven, waarna er proces verbaal opgemaakt zal worden. 47 milieu-inspecteurs van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zijn door procureur-generaal Roy Baidjnath Panday beëdigd als Buitengewoon Agent van Politie (BAVP). Aan de milieu-inspecteurs worden extra bevoegdheden toegekend ter handhaving van de wetgeving in het kader van Public Health en milieu-hygiëne.

Baidjnath Panday heeft de groep op het hart gedrukt het werk naar eer en geweten uit te oefenen en te handelen binnen de perken van de wet. Ook minister Antoine Elias van Volksgezondheid verwacht dat de BAVPers het werk naar behoren zullen uitvoeren, zonder aanzien des persoons, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Astracia Warner, onderdirecteur van het BOG, laat optekenen dat de laatste groep BAVPers intussen is gepensioneerd. Zij laat optekenen dat het snelrechtsysteem over de tabakswet dit jaar uitgevoerd zal worden. Hiervoor zullen de BAVPers en afgevaardigden van onder anderen de douane, de politie, de Economische Controle Dienst en de Dienst Arbeidsinspectie, worden getraind.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel