Pg weerspreekt uitspraken van president over artikel 148

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
Procureur-generaal (pg), Roy Baidjnath Panday, weerspreekt dat hij de bedenker is van het inzetten van artikel 148 om het 8 decemberstrafproces te beƫindigen. Hij heeft zojuist gezegd op Radio ABC dat het idee niet door hem is bedacht.

President Desi Bouterse heeft op een persconferentie dinsdag beweerd dat de pg hem had gezegd dat het proces nu moeten worden beƫindigd door inzet van artikel 148. Daarna zou de pg de andere kant hebben gekozen. Op grond hiervan had de regering het vertrouwen in hem opgezegd op 9 juli 2017. Bouterse verwijt de pg dat hij de auditeur-militair niet had teruggefloten die verder wilde gaan met het strafproces.

Vier dagen nadat de resolutie waarin het vertrouwen in de pg was opgezegd, heeft de president deze na alle ophef die er in de samenleving was ontstaan, ingetrokken. De president stelde op de persconferentie gisteren dat hij geen respect heeft in de pg.

De pg blijft erbij dat hij niet degene is die de president heeft geadviseerd over artikel 148. Hij verwijst naar de publicaties uit die periode. Op de vraag of hij niet weer een ontslagbrief kan krijgen nu, zegt Baidjnath Panday dat hij niet zal anticiperen op wat er kan komen. "Alles is mogelijk."

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-14)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait