Drugszaak SLM-vrachtruimte naar nieuwe rechter

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
In een dubbele bodem van een container in de vrachtruimte van de SLM werden op 8 april vorig jaar 55 pakken drugs met een gewicht van 63 kg onderschept. Deze zaak stond op de rol van kantonrechter Ingrid Lachitjaran. Zij verwees op de rechtszitting van maandag deze drugszaak naar een nieuwe kantonrechter. In deze strafzaak staan twaalf verdachten terecht: Palmita W., Mario L., Steven P., Marino K., Melvin D., Eugene G., John W., Humphrey K., Pedro B., Brian D., Vinay C. en Valentino S.

De raadslieden Arjan Ramlakhan, Murwin Dubois en Justina Eduards hadden het verzoek gedaan om de voorlopige hechtenis van hun cliënten op te heffen. De kantonrechter is van mening dat de ernstige bezwaren nog steeds overeind staan en wees het verzoek van de raadslieden af.

Raadsman Ramlakhan voerde aan dat er bij zijn cliënt Brian D. sprake is van horen zeggen. Hij moest de camera’s uitschakelen, alhoewel dit onmogelijk was voor de verdachte. De man moet aan zijn oren behandeld worden en deze specialistische behandeling heeft nog niet plaatsgevonden. Ook vroeg Ramlakhan de voorlopige invrijheidstelling van Palmita W. Volgens advocaat Dubois kon zijn cliënt nooit van tevoren weten of hij wel of niet ingeroosterd zou worden. Zijn cliënt, Vinay C., hoort bij het Bestrijding Internationale Drugssmokkelteam en hij wilde op die bewuste dag een spoedverlof. Echter besloot de inspecteur dat hij de man niet kon missen op die dag.

Ook vroeg de raadsman de voorlopige invrijheidstelling van Melvin D. In de woning van deze verdachte trof de politiehond een tas met drugs. Voor de advocaat is het onduidelijk om wat voor drugs het gaat. De overige verdachten worden bijgestaan door de advocaten Irvin Kanhai, Harold Belfor, Hedley Derby, Maureen Nibte en Georgette Leter. Deze zaak zal op 4 februari verder worden behandeld.

Wanita Ramnath

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-14)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait